Kenapa buat di KLCC? Kenapa? Kenapa? Kenapa?
Seperti yang dijangkakan memang sangat meletihkan. Namanya pun MIHAS, sudah tentu besar, luas dan penyertaan yang ramai.
Mari kita lihat apa yang saya dapat semalam di MIHAS. Taaadaaa...
Ini gambar sisi coklat yang dipamerkan di booth Fidani. Sedap juga rasa coklatnya. Mula-mula saya bercadang hendak beli. Booth Fidani ini terletak di antara hall yang awal. Ronda-ronda dulu. Cuci-cuci mata dulu. Rasa-rasa dulu. Buat kerja sebagaimana yang sepatutnya dibuat dulu. Kemudian baru patah balik dan beli coklat. Apabila sudah meronda, rasanya sudah tak mampu lagi berpatah balik. Penat! Melepek. Jauh pula kena berjalan. Mona letak kereta jauh. Kena berjalan ke KL Sentral. Naik LRT Putra untuk ke KLCC. Kemudian berjalan lagi untuk ke tapak pameran. Belum campur berjalan di dalam tapak pameran yang luas dan besar. Bawa pula bahan-bahan penerbitan. Campur dengan hadiah daripada syarikat yang bermurah hati, terima kasih daun keladi. Memang letih.
Cantikkan? Ini coklat juga. Gambar itu semua boleh dimakan kerana ianya coklat.
Ini pula gambar moulds coklat. Bermacam bentuk ada. Cantik. Moulds di World Chocolate ini langsung tidak serupa dengan yang dijual di kedai-kedai barangan bakeri yang pernah saya kunjungi. World Chocolate juga ada mengadakan kelas membuat coklat. Academy of Pastry Arts Malaysia. Harga pun cantik-cantik belaka. Tertelan air liur. Al maklum tenaga pengajar dari luar negara. Katanya semua yang pakar-pakar. Menang anugerah pelbagai.
Semua gambar coklat. Jangan marah. Buat masa ini hanya coklat di hati hahaha... Ada banyak lagi booth coklat tapi saya sudah malas disebabkan terlalu letih. Lain kali buat pameran MIHAS di MATRADE sahaja ya. Letih, letih, letih. Sampai hari ini masih lagi terasa letih. Kena tukar tajuk. Bukan MIHAS tapi LETIH! Asyik merungut aje. Tak baik tau. Ingat yang baik-baik, jangan ingat yang buruk-buruk. Pergi bertaubat cepat. Hahaha...
Comments
Post a Comment